Landelijke dag van de stilte

De Jaarlijkse dag van de stilte is op de laatste zondag van oktober, in 2022 is dat op 3o oktober.

Op de Dag van de Stilte wordt in Nederland en Vlaanderen aandacht gevraagd voor het grote belang van stilte. Voor minder geluidsoverlast en meer stilte in de buitenwereld. En voor het ontmoeten van de stilte binnen in ons, de innerlijke stilte. Die stilte is er in feite altijd, maar we merken haar meestal niet op. Een stillere leefomgeving, stilte gebieden of plaatsen, stiltemomenten maken het gemakkelijker de innerlijke stilte te ervaren. Ook in de hectiek van het dagelijkse leven. Het ervaren van stilte heeft een positieve uitwerking op onze fysieke en psychische gezondheid, op hoe we met elkaar omgaan én op hoe we onze maatschappij samen vorm geven. Stilte verbindt ons met onszelf, met anderen, met de natuur.

Op de Dag van de Stilte worden er door diverse organisaties stilteactiviteiten georganiseerd.
De dag van de stilte vind jaarlijks plaats op de laatste zondag van oktober, de dag waarop de wintertijd ingaat. Tussen 11 en 12 uur is er een concentratie van stilte in het land. Velen zijn tussen 11 en 12 tegelijk in stilte. Verbonden in stilte. Maar het is de hele dag de dag van de stilte.

Onze stiltewandeling begint om 10 uur en duurt ongeveer twee uur. We wandelen naar een mooie plek in het bos, waar we een aandachtsoefening doen. Daarna lopen we in stilte verder. Onderweg doen we een loopmeditatie. Op het eind doen we een aantal Chi Kung oefeningen en we sluiten af met een staande meditatie.

We verzamelen bij de ingang van paleispark het Loo op de eerste parkeerplaats aan de Amersfoortseweg.
Kosten: 10 euro, exclusief toegang park (2 euro, jaarkaart 10 euro). Parkeren kost 7 euro. Je kunt gratis parkeren aan de Loolaan of Jachtlaan.
Gaat niet door bij heel slecht weer. Wel graag even aanmelden info@injeelement.net